Hvorfor bør du have regelmæssige reoleftersyn?

  • Eftersyn af palle- og småvarereoler | Sikkerhedseftersyn | EN15635 - Constructor Lagersikkerhed

Hvorfor bør du have regelmæssige reoleftersyn?

Hvorfor skal jeres lagerreoler efterses regelmæssigt?

Små ændringer sket over et år – forårsaget af gods der flyttes, reoler der monteres eller genmonteres og almindelige slag fra påkørsler i dagligdagen – kan i sidste ende reducere reolernes belastningskapacitet.

Dette kan føre til reolskred på lageret, der kan medføre alvorlige skader på personale og materiel. Udfordringen er at spotte disse ændringer så tidligt, at store fremtidige omkostninger kan undgås. Dette kræver en særlig sagkyndig og erfaren ekspert, der ved hvad man skal kigge efter.

Constructor’s INSTA-kontrollører er fuldt certificeret og har stor erfaring med at udføre årlige kontroller, der sørger for sikkerheden på jeres lagerreoler. Hjælpen er kun et telefonopkald væk!

Her er nogen av de spørsmål, vi ofte modtager angående reoleftersyn:

Skal jeg have et årligt eftersyn?
- Ja. Den europæiske standard EN 15635 (Steel Static Storage Systems - Application and Maintenance of Storage Equipment) giver instruktioner om eftersyn af reolinstallationer. Stykke 9.4.2.3 om Særligt Sagkyndige siger “En teknisk kompetent person skal udføre inspektioner mindst hver 12. måned. En skriftlig rapport skal fremsendes til den person der er ansvarlig for lagerets sikkerhed, med observationer samt udbedringsforslag hvis nødvendigt.” 

Skal jeg også selv efterse vore reoler?
- Ja, I skal udføre visuel eftersyn. EN15635 stykke 9.4.2.2 om Visuelt Eftersyn siger: “den person der er ansvarlig for lageret sikkerhed, skal sikre at der udføres eftersyn en gang om ugen eller andet regelmæssigt interval, baseret på en risikovurdering. En formel, skriftlig protokol skal ajourføres.”

Er det de samme personer der kan udføre disse eftersyn?
- Nej. Det er helt i orden at dit team udfører de ugentlige, visuelle eftersyn, men vi anbefaler at disse udføres af en kompetent person. Hvis I har brug for hjælp til at træne jeres team til at udføre visuelt eftersyn, kan vi tilbyde INSTA-seminar.  Det årlige eftersyn skal udføres af en teknisk kompetent person, og det er her vi kan tilbyde jer vort professionelle DS/EN 15635 Sikkerhedseftersyn.


Hvis denne information ikke besvarer dit spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 4632 8008 eller insta@constructor.dk.

Se en kort video der viser, hvad der kan ske ved en uopdaget skade på en lagerreol. 

 

 


Book et Sikkerhedseftersyn »