Med serviceaftale blev sikkerheden på alle depoter bragt i top

  • ForsvarMat

Med serviceaftale blev sikkerheden på alle depoter bragt i top

Forsvarets Materieltjeneste (FMT) er en virksomhed i Forsvaret. FMT indkøber, vedligeholder og udleverer enhver form for materiel og udstyr til forsvarets myndigheder, herunder Hæren, Søværnet og Flyvevåbnet. Virksomheden beskæftiger 2400 personer, og har landet over 60 depoter, hvor man håndterer i alt ca. 700.000 lagernumre.

Oberst Jens Kofoed forklarer "Vi valgte at indgå en serviceaftale med Constructor for at få sagkyndige og certificerede INSTA-kontrollører til at sikkerhedstjekke vores palle- og småvarereoler depot for depot. Efter hver depotgennemgang skulle Constructor så udarbejde en rapport over, hvilke udbedringer og opgraderinger der var behov for på depotet for at få bringe sikkerheden i top."

"Vi har haft et rigtig godt samarbejde med Constructor, der grundigt og professionelt har gennemgået, opgraderet og certificeret alt lagerinventar sikkerhedsmæssigt i henhold til den europæiske norm, DS/EN 15635. Derfor har vi nu fyldestgørende dokumentation på, at sikkerheden på vores lagre er i orden", konkluderer Jens Kofoed.

Holger Thor Nielsen, der blev udnævnt projektleder og ansvarlig for sikkerhedsopdateringen fortsætter "Af nye sikkerhedsmæssige foranstaltninger har vi bl.a. fået opsat reolbeskyttende truckværn for enden af reolerne og rundt om stigebenene. Derudover har vi fået monteret køregangssikring ved køreundergange. En væsentlig ting er også, at vi nu har fået afmærket alle reoler med de lovpligtige belastningsskilte, der oplyser om reoltype, dimensioner og belastningsevne. Nu er alle vores forsyningsreoler certificeret og godkendt, så arbejdstilsynet og andre tilsyn kan bare komme."