DS-INSTA kontrol hos MultiLine i Sorø

  • DS-INSTA kontrol hos MultiLine i Sorø

DS-INSTA kontrol hos MultiLine i Sorø

Constructor har siden 2009 udført regelmæssig DS-INSTA kontrol på det store centrallager hos MultiLine i Sorø. Nedenfor fortæller Logistikchef Kent Filt hvordan kontrollen indgår i firmaets lager- og logistikstyring.

Hvad var baggrunden for beslutningen om at indføre DS-INSTA kontrol på jeres lager af eksterne kontrollører?

Vi har på den måde et uvildigt eftersyn. Hvis det var os selv, der skulle køre en kontrol af lager, føler jeg ikke at det ville være sikkert nok. Med et uvildigt eftersyn er det neutrale øjne der ser på det, og dommen er hårdere. Så er vi sikre på at lageret bliver kontrolleret efter de standarder, der gælder. Det der skal udskiftes, bliver udskiftet: det er kompromisløst. Ved mindre udbedringer kan vi selv vælge om, og hvornår det så skal udskiftes. Det er rart at have den dialog med INSTA-kontrolløren.

Hvor meget betyder det for jer at DS-INSTA kontrollen følges op af en rapport?

Det er et must. Vi skal dokumentere vor sikkerhedsvedligeholdelse som et vigtigt led i vor ISO 14401 certificering. Den årlige audit gennemføres af Dansk Standard. Når der er intern Bunzl-audit skal vi også dokumentere, at der er en løbende kontrol. Det er tilfældigt hvornår den interne kontrol sker.

Har I på noget tidspunkt haft en dialog/besøg af Arbejdstilsynet om lagersikkerheden?

Da vi byggede lageret, blev Arbejdstilsynet involveret i den indledende fase. Dette skete gennem konsulentvirksomheden Crecea. Vi gør meget ud af at vi læner os op ad Arbejdstilsynets regler. Ved det uanmeldte screeningsbesøg af Arbejdstilsynet 6 mdr. efter igangsætning fik vi højeste karakter bl.a. med en anerkendelse af vore relativt mange truckværn.

Kontakt os for at høre mere om DS-INSTA kontrol

Læs hele interviewet med Kent Filt her

Læs mere DS-INSTA kontrol her .. f.eks. hvad siger loven