Basan, Tyskland

  • Basan-Germany

Basan, Tyskland

Da Basan planlagde størrelsen på deres nye lagerbygning, skete det i starten ud fra en mavefornemmelse. Dette var før C-WIS analysen. Computer-simuleringen af Basan’s fremtidige centrallager endte op med at spare firmaet for mere end 20% af deres lageromkostninger.

Basan, der leverer rengøringsartikler, havde leaset deres lagerfunktion gennem en årrække. Lageret var placeret en halv times kørsel fra administrationen, hvilket var både dyrt og tidskrævende. Afstanden var også til gene for de ansatte. Derfor besluttede Basan at bygge deres eget lager, tæt på administrationen. Den oprindelige plan var at bygge et lager på blot 70 x 45 m – ud fra en generel opfattelse af at dette vil være tilstrækkeligt.

Løsningen
Basan inviterede Brian Hjorth, C-WIS business analyst hos Dexion Tyskland med på projektet. Som det første udførte han en C-WIS analyse af Basans logistik. Ved at undersøge deres nuværende behov samt forecaste deres potentielle fremtidige behov, baseret på aktuelle trends, forstod Basan hurtigt at et lager på 70 x 45 m var utilstrækkeligt.

Nu kunne firmaet undgå dyre konsekvenser ved at bygge for lidt og således udvide layoutet til 90 x 45 m. “Alt andet ville have haft katastrofale konsekvenser for deres forretning”, fortalte Brian Hjorth. “Der var for meget fokus på lagerets størrelse og de potentielle besparelser ved at bygge et mindre lager. I stedet accepterede Basan at der var et vist behov for gulvlokationer for at kunne udføre de aktuelle plukkerutiner”.