Hansa Print, Finland

  • P90_ref_Hansa_print_1
  • P90_ref_Hansa_print_2
  • P90_ref_Hansa_print_3
  • P90_ref_Hansa_print_4

Hansa Print, Finland

Tunge papir paller er lagret i P90 Pushback - Last in First Out (LIFO) - og First In First Out (FIFO) pallereoler hos Hansaprint, den største avisudbyder i Finland. Med enorme produktionsmængder er det et must med fleksibel logistik.

Det papir der forbruges i trykkeriet leveres i ruller, der opbevares på gulvet som flyttes til trykpressen på paller, hvor det forvandles til trykte sider. Siderne opbevares midlertidigt i LIFO-reoler der er placeret ved siden af produktionslinien.  De færdige tryksager pakkes og lagres på gennemløbsreoler (FIFO) før afsendelse.

Løsningen:

For at opnå størst mulig logistisk kapacitet er pallereolerne til både papir og færdige tryksager placeret nær produktionslinien. Pladsudnyttelse var et fokuspunkt og derfor valgte Hansa Print en lagerløsning med pallegennemløb (LIFO) og Pushback (FIFO).

Den midlertidige opbevaring sker i Pushback-reoler, hvor automatiske gaffeltrucks lagrer og plukker de paller, der skal bruges i trykkeprocessen.

Pallegennemløbsreoler anvendes til lagring af de færdige tryksager. Automatiske gaffeltruck lagrer de færdige tryksager ind i reolerne i den ene ende og plukker dem fra den anden ende, hvorfra de transporteres direkte til forsendelsen.


Kapacitet:

LIFO-reoler:

Højde: 5 m
5 paller der kører på 4 niveauer
Antal pallepladser: 1420 stk.
Belastningskapacitet: 250-1000 kg/palle

FIFO-reoler:

Højde: 4,5  m
7 paller der kører på 3 niveauer
Antal pallepladser: 903 stk.
Belastningskapacitet: 250-1000 kg/palle