Skip to main content

Køber du nye paller? 5 faktorer du skal tage overveje

Paller har altid udgjort en vigtig del af lagerlogistikken, men mange tror at den ene palle er lige så god som den anden. Det er imidlertid ikke tilfældet. De kan variere i størrelse, belastningskapacitet og opbygning, og så spiller det materiale de er fremstillet af, en større og større rolle.

PalletsHvis du planlægger at investere i nye paller til dit lager, anbefaler vi at bruge et minut eller to på at overveje hvad dine paller skal gøre for dig og dit lager, for dernæst at kunne tage en velbegrundet beslutning.

1. Hvad skal dine paller bære og hvor ender de?

Dette er en vigtig overvejelse, ikke kun i relation til lager eller distributionscenter, men for hele din supply chain. Hvis f.eks. produkterne på dine paller inkluderer fødevare eller medicinalvarer er der hygiejnemæssige overvejelser at tage i betragtning.

Spørg dig selv i hvilket miljø pallerne skal opbevares. Uden- eller indendørs? På køle- eller fryselager? Det er også vigtigt at vide hvordan pallerne opbevares. Står de i pallereoler? Eller på gulvet? Bliver de transporteret på rullebaner eller håndteret med gaffeltruck?

Den viden du opnår om dine paller og deres håndtering/opbevaring i hvert trin af processen, vil påvirke din købsbeslutning.

Pallets2. Størrelsen gælder

Når det kommer til bestilling af nye paller til dit lager, er det vigtigt at du forstår størrelsessystemet, så du ikke ved en fejl investerer i forkerte størrelser.

Der er ingen universel ‘standard’ for pallestørrelser, så husk at spørge om specifikationer før du bestiller. F.eks. er den europæiske standardstørrelse for en palle 1200mm x 800mm. Hvis pallen er forsynet med et EUR-stempel, har den en konsistent specifikation og belastningskapacitet. Hvis den ikke har et stempel, men stadig måler 1200mm x 800mm, kan belastningskapaciteten variere. Der findes ligeledes en global pallestandard (seks forskellige størrelser ialt) der bærer ISO-certificering.

Pallets3. Hvad er pallerne lavet af?

Hvis pallen er lavet af træ, er det vigtigt at vide hvilken type, da denne vil påvirke pallens egenskaber og i særdeleshed dens levetid. F.eks. er poppel hårdttræ og et godt valg, hvis du har brug for paller der er mindre modtagelige over for farvning og udvaskning. Ulempen ved poppel er at den ikke er lige så robust og holdbar som andre typer af hårdttræ.

4. Rengøring

Hygiejne og renhed har aldrig været vigtigere, noget vi især har lært fra Corona-pandemien. Viden om de materialer som din paller er lavet af, samt hvordan de rengøres, har fået en større betydning. Paller der er fremstillet af forarbejdet træ opfylder disse kriterier. Træfibre fra genbrugte paller er omhyggeligt tørret for at dræbe skadedyr, mug og bakterier. Der tilføres et bindemiddel af harpiks og materialet presses i en varm form, så den færdige palle er hygiejnisk ren.

Pallets5. Bæredygtighed

Klimaforandringer og udviklingen mod genbrug og bæredygtighed har også haft stor indvirkning på produktionen af paller.

Det er et interessant faktum at det er plastpaller, i modsætning til træ, der ser ud til at udgøre den løsning, der opfylder krav til bæredygtighed. Da de kan genbruges, har plastpaller en meget længere levetid end dem af træ – de kan genbruges op til 20 gange mere end en traditionel palle. De udgør en større startinvestering, men på sigt er de mere kosteffektive.

Det er nu også muligt at investere i CO2-neutrale halvpaller, hvor produktionen af pallerne er blevet CO2-neutraliseret.

Det ligger fast at palleverdenen er kompliceret og detaljeret, og det er vigtigt at indhente viden, forud for en mulig investering.

For mere information om pallereoler til lager eller distributionscenter kan du kontakte os her.

Andre nyheder
 • 14134
  06-05-2024

  Bæredygtighedsrapport 2023

  Vi er glade for at kunne præsentere vores årlige bæredygtighedsrapport 2023, der dokumenterer koncernens omfattende fremskridt og resultater inden for bæredygtig udvikling. Rapporten understreger vores fortsatte engagement i miljøbeskyttelse, social ansvarlighed og god virksomhedsledelse.
 • 13960
  20-02-2024

  Hvor meget ved du om vores småvarevarereoler?

  Det kan være forvirrende at forstå forskellen mellem pallereoler og småvarereoler for derefter at skulle beslutte, hvilken løsninger der passer bedst til din virksomhed.
 • 11506
  06-12-2023

  Stor udvidelse af den centraleuropæiske fabrik

  Udvidelsen af ​​fabrikken vil yderligere forstærke den høje produktstandarder og dermed komme vore kunder til gode. Samtidig skabes der plads til at udvikle og teste nye produkter der vil blive tilføjet den eksisterende, brede produktportefølje.
Seneste nyheder