Skip to main content

Konkurrence i den foranderlige verden af logistik

Købsadfærden har ændret sig eksponentielt i de seneste årtier, og i takt med at flere og flere forbrugere shopper online er det en ændring, der fortsætter med at accelerere.

Logistics StorageHvor internet-handlen tidligere var begrænset til en håndfuld produkter, kan vi nu købe selv vores næste familiebil på internettet og bestille den model og funktioner, vi ønsker. Det er ikke længere nødvendigt at besøge et showroom.

Internet-handlen har også ændret forbrugernes forventninger. Med evnen til at modtage varen blot få dage efter ordre - ofte inden for 24 timer og endda, i stigende grad, samme dag – ændrer forventningerne sig. Fart og fleksibilitet bliver afgørende faktorer at opnå succes.

Omkostninger er endnu en faktor, da forbrugerne nemt kan sammenligne produkter og priser i deres jagt rundt på nettet efter den bedste handel.

Samtidig kræver forbrugerne kvalitet, komfort og god kundeservice. De forventer også et smidigt retursystem. Ifølge en statistik returneres der alene i USA ca. 3,5 mia. varer hvert år, hvoraf kun 20 % er defekte. I Europa er Danmark i top hvad angår e-handel. 4 ud af 5 danske forbrugere handler på nettet, og med et stigende salg kommer også et stigende antal returneringer.

Logistics StorageDerfor er det næsten lige så vigtigt at have en hurtig returprocedure, som det er at sende varer afsted.

Corona-pandemien har sat yderligere fart under e-handlen med midlertidig lukning af fysiske butikker.

Denne ændring i forbrugernes adfærd og forventninger påvirker til gengæld logistikken og forsyningskæden. Mere end nogensinde er hurtighed og kvalitet blevet afgørende for at få succes, og mindre aktører må forny sig for at kunne tage kampen op med de store aktører på markedet.

Forsyningskæderne skal også håndtere den stigende mængde varer. Det har ført til et øget brug af tredjeparts- og fjerdepartslogistikudbydere (3PL og 4PL) for at sikre konkurrencedygtighed, samtidig med at der holdes fokus på effektivitet, omkostninger og sporbarhed.

Teknologien følger denne udvikling for at kunne støtte logistik- og forsyningskædeprocessen, f.eks. med eksperimentel brug af droner til levering og løsninger til kunstig intelligens.

Lagerløsninger der bidrager til konkurrencedygtig logistik

På denne baggrund er det klart at de større aktører sætter tempoet, og de mindre må tilpasse sig for at forblive konkurrencedygtige. Men hvordan??

Logistics Storage

Svaret er investeringer. Ved at investere i nyt, mere effektivt og måske automatiseret udstyr til lageret kan parametre som præcision og hastighed på driften forbedres betydeligt. Mere moderne teknologi giver et boost til effektiviteten.

Tag for eksempel automatiseret lager. Uanset driftens størrelse kan en virksomhed opnå større effektivitet gennem automatisering med fordele som:

 • Optimal udnyttelse af guldvplads
 • Øget tilgængelighed til godset
 • Fejlpluk holdes på et minimum
 • Hurtigere gennemløbstider

En omkonfiguration af standard pallereoler til et automatisk eller semi-automatisk system som f.eks. lagerautomat eller mobile pallereoler kan også forøge effektiviteten.

I takt med at forbrugerne kræver mere, og forventningerne øges, tvinges forsyningskæden og logistikindustrien til at reagere for at bibeholde deres konkurrencedygtighed. For mindre aktører kan investeringer lagerløsninger spille en central rolle, ikke kun nu, men også i fremtiden.

Andre nyheder
 • 14134
  06-05-2024

  Bæredygtighedsrapport 2023

  Vi er glade for at kunne præsentere vores årlige bæredygtighedsrapport 2023, der dokumenterer koncernens omfattende fremskridt og resultater inden for bæredygtig udvikling. Rapporten understreger vores fortsatte engagement i miljøbeskyttelse, social ansvarlighed og god virksomhedsledelse.
 • 13960
  20-02-2024

  Hvor meget ved du om vores småvarevarereoler?

  Det kan være forvirrende at forstå forskellen mellem pallereoler og småvarereoler for derefter at skulle beslutte, hvilken løsninger der passer bedst til din virksomhed.
 • 11506
  06-12-2023

  Stor udvidelse af den centraleuropæiske fabrik

  Udvidelsen af ​​fabrikken vil yderligere forstærke den høje produktstandarder og dermed komme vore kunder til gode. Samtidig skabes der plads til at udvikle og teste nye produkter der vil blive tilføjet den eksisterende, brede produktportefølje.
Seneste nyheder