Skip to main content

Sundhedssektoren – 5 udfordringer og deres løsning

Den moderne sundhedssektor gennemgår en rivende udvikling. Som forventet er denne udvikling forbundet med nye udfordringer, og institutioner er fuldt afhængige af moderne teknologi for hurtigt at kunne tilpasse sig ændringerne i miljøet.

Healthcare Industry Storage SolutionsEn af de vigtigste forudsætninger for at kunne sikre god levering af sundhedsprodukter og service er implementering af den rigtige lagerløsning. Herunder følger de 5 vigtigste aspekter, der skal tages hånd om:

 1. Sterilt miljø
 2. Sikkerhed
 3. Pladsudnyttelse
 4. Bredt udvalg af produkter
 5. Temperaturkrav

Sundhedssektoren har brug for lagersystemer til alt fra arkiv til patientjournaler og røntgenbilleder, til opbevaring af medicin, tøj og instrumenter. Hver sundhedsorganisation har forskellige behov, og dette resulterer ofte i kundetilpassede lagerløsninger.

1. Sterilt miljø

Healthcare Industry Storage SolutionsForebyggelse mod bakteriesmitte er en af de primære udfordringer i mange brancher, inklusiv sundhed, fødevare og kosmetik. En af løsningerne på dette problem er at vælge reoler, der er behandlet med en speciel anti-baktieriel pulverlakering.

Denne løsning er ideel til opbevaring af genstande, der skal beskyttes mod bakterier som koli, MRSA og listeria. Husk dog at den anti-baktierielle pulverlakering ikke erstatter grundige rengøringsprocedurer, men derimod er ment som ekstra beskyttelse.

2. Sikkerhed

Healthcare Industry Storage SolutionsInden for medicinalindustrien er der ikke plads til fejl, for de kan have fatale konsekvenser. Hvis du udvikler, producerer, distribuerer eller sælger medicinalprodukter er en lagerautomat det rigtige valg.

Med en lagerautomat opnår du et højt sikkerhedsniveau, sikker automatisk lagring i en enkelt enhed og reduktion i plukkefejl med op til 60%. Automatens store grad af pladsudnyttelse eliminerer behovet for reoler, og kan samtidig skabe yderligere lagerplads.

Denne computer-styrede løsning kan ikke kun forbedre effektiviteten på din opbevaring og plukkeproces, men kan også skræddersys til specifikke miljøer.

3. Pladsudnyttelse

Healthcare Industry Storage SolutionsI nogle tilfælde, når det drejer sig om sundhedssektoren, kan blot en enkelt kvadratmeter gøre en forskel. Med andre ord sparer du en kvadratmeter til opbevaring, har du en kvadratmeter mere til patientpleje eller til udstyr der kan redde liv.

Alene af den grund giver det mening at implementere en lagerløsning, der udnytter den tilgængelige plads fuldt ud. Afhængig af de produkter du opbevarer samt den tilgængelighed du har brug for, er der en række forskellige muligheder at vælge mellem.

Små emner kan bedre organiseres i en lagerautomat eller i mobile småvarereoler, mens større emner er bedst opbevaret i en mobil pallereol eller et palleudtræk. En anden mulighed, hvis du opbevarer emnerne efter LIFO/FIFO princippet, er et shuttle-system der kan spare dig for både tid og penge.

Det er værd at huske på at du ikke kun kan optimere lagerkapaciteten horisontalt, men også vertikalt.

4. Bredt udvalg af produkter

Healthcare Industry Storage SolutionsHvad ønsker du at opbevare? Det er spørgsmålet.

Ofte opbevarer vi ikke kun samme type emner, men et bredt udvalg af produkter der kræver et specielt set-up. I et sådant tilfælde går vi efter en kombination af produkter, der vil gøre det muligt for os, ikke kun at udnytte den tilgængelige plads fuldt ud, men også sikre at de systemer vi installerer, opfylder gældende sikkerheds- og sundhedsregulativer.

Der er en række beslutninger der skal tages, især i sundhedssektoren, hvor vi har med produkter at gøre, der kræver specielle opbevaringsforhold. Produkter der kan udgøre en sundhedsfare, hvis de ikke opbevares korrekt.

Mens du har brug for en specialist til at tage sig af disse, kan standard pallereoler og småvarereoler anvendes til helt almindelig opbevaring. 

5. Temperaturkrav

Healthcare Industry Storage SolutionsDer er situationer, der kræver specifikke miljømæssige temperaturforhold for at kunne opretholde produktets kvalitet. Vi refererer generelt til dette som køle- eller fryselagring.

Oftest har vi kun behov for kølelagring, med temperaturer over 0°C. Når det er tilfældet kan de fleste standard lagerløsninger være det rigtige valg.

Den virkelige udfordring opstår, når vi har behov for at opbevare produkter ved meget lavere temperaturer. I disse tilfælde er energiomkostningerne højere end ved regulær opbevaring. Derfor vil det give mening at opbevare produkterne på mindst mulig plads.

Når vi opbevarer store emner og samtidig har brug for fuld adgang til dem, kan mobile pallereoler være et godt valg. De fungerer perfekt i temperaturer helt ned til -30°C og kan øge lagerkapaciteten med op til 80%.

En anden mulighed for opbevaring af pallegods, der skal håndteres enten efter First in, First out (FIFO) ellere Last in, First out (LIFO) er et shuttle-system der også giver kompakt lagring i temperaturer helt ned til -30°C. Shuttle-systemet er en af markedets mest effektive lagerløsninger til bulkopbevaring.

Har du spørgsmål eller behov for yderligere oplysninger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Andre nyheder
 • 12807
  24-07-2023

  Fordele ved at bruge robotteknologi på dit lager

  Vi hører sjældent at vi har brug for mindre automatisering. På globalt plan bruges robotteknologi på flere og flere lagre, og antallet af robotter forventes mere end fordoblet frem mod år 2030, primært på grund af øget lagerautomatisering.
 • 13220
  11-04-2023

  LogiMAT 2023 - Start your Stor[e]y

  Efter ​​LogiMAT sidste år vendte tilbage med succes, starter vi nu næste kapitel i messens historie. LogiMAT er både et nøgleevent, når det kommer til seneste trends inden for intralogistik samt i egenskab af et talerør for vores branche. Besøg os på LogiMAT 2023 i Stuttgart!
 • 12706
  19-01-2023

  5 tips når du skal vælge leverandør af lagerreoler

  Valget af den rigtige lagerløsning til dit lager sker gennem en afvejning af fordele og ulemper, samt at finde den rigtige leverandør. Her følger 5 tips der kan hjælpe dig gennem processen og ende med den perfekte løsning og leverandør.
Seneste nyheder