Skip to main content

Constructor hjælper Biltema med at holde orden på reservedelene

 

Kunde: Biltema
Lokation: Sverige
Produkter leveret: P90 Pallereol og P90 tilbehør

Baggrund

Biltema-Sweden-Case-Study-1Biltema er velkendte for deres evne til at levere reservedele. Virksomheden, der oprindeligt startede som en pålidelig leverandør af kvalitets bildele til en rimelig pris, har udvidet sit sortiment til at inkludere tilbehør og værktøj til mange formål, fra skruer til kufferter, maling og mobilcovers, samt stort set alting derimellem.

I dag tilbydes mere end 19.000 artikler, som altsammen skal opbevares og samtidig være klar til distribution til 1000vis af kunder på tværs af Skandinavien.

Biltema er meget stolte af deres omdømme som leverandør af kvalitetsprodukter. De udfører omfattende testprogrammer, hvor produkter analyseres og kontrolleres før og mens de er i sortimentet. Hvert produkt, der lagerføres, skal have en meget lav fejlmargin og opfylde sit formål til punkt og prikke. Disse højde standarder omfatter også alle underleverandører, inklusiv den virksomhed som de valgte til at udstyre deres nye store centrallager: Constructor.

Constructor's løsning

Bitlema Case Study - Pallet Racking 02Efter at have bestået en kvalitetstest for at få jobbet med at levere lagerreoler til Biltema’s nye distributionscenter, tog Constructor teamet fat på arbejdet med at optimere lagerkapaciteten. Den tilgængelige plads var stor: 50 000 kvm - det samme som 6 fodboldbaner. Men selv med så meget plads og så mange varenr. var der behov for en nøje konfiguration for at opnå maksimal effektivitet.

Det første krav var at forstærke gulvet for at kunne modstå belastningen fra 60 gaffeltrucks, der dagligt tilbagelægger 8 km. Da dette job var udført, blev 116.000 pallepladser i en højde af 10,5m installeret. Constructor anbefalede en ren pallereol-installation med Constructor P90 Pallereol udstyret med forskelligt sikkerhedstilbehør som vertikalt pallestop, stigebensbeskytter, truckværn og nethylder.

Resultatet

Bitlema Case Study - Pallet Racking 03Lagerets kapacitet er imponerende. Valg af lokationen tæt på containerhavnen i Halmstad gør det muligt at servicere hele det skandinaviske marked, hvilket betyder modtagelse af rundt regnet 10.000 containere årligt via søvejen.

Om Biltema

Biltema er en svensk kæde af butikker, der specialiserer sig i værktøj, biltilbehør og fritidsprodukter. Virksomheden blev grundlagt i 1963 i Linkøping og har i dag mere end 120 butikker i Sverige, Finland, Norge og Danmark.