Skip to main content

Mobile pallereoler giver Claus Sørensen mere oppe-tid

Kunde: Claus Sørensen
By: Hirtshals/Danmark
Produkter: MOVO mobile reoler

Pallereoler - ConstructorBaggrund

Med udvidelsen af frysehuset på Hirtshals Havn holder Claus Sørensen trit med den progressive havn som markedsfører sig som ”Port of Scandinavia”.

Takket være de nye 12.000 pallepladser er det ikke længere nødvendig for virksomheden at leje lagerplads rundt omkring i byen. Med mobile pallereoler fra Constructor udnyttes pladsen fuldt ud, selv over truckgangene er der pallepladser.

Lageret i Hirtshals opbevarer også foder og bær, men hovedvægten ligger på fisk og skaldyr, der udgør 90% af opbevaringen. Disse ankommer i container eller på paller. En container kan rumme op til 11 varianter, der sorteres på automatiske anlæg.

Sæsonerne henover året bestemmer flowet af fisk ind og ud af lageret. F.eks. er Matjes sæsonen på 6 uger, hvor fiskerne skal finde den fisk der har den rigtige fedtprocent.

Mobile pallereoler - Constructor

Frysehuschef Morten Jensen fortæller: “Vi har i koncernen gennem længere tid arbejdet med planlægningen af en udvidelse af vores frysehus på Hirtshals Havn, og med udvidelsen af selve havnen fik vi økonomien på plads til projektet. Vi har nedlagt et af vore gamle frysehuse, men har takket været det nye lager været i stand til at insource al opbevaring til egne faciliteter, samt øge vores kapacitet.”

Constructor’s løsning

Installationen fra Constructor består af 4 separate systemer med mobile pallereoler i 12 meters højde. Montagen startede med nedfældning af 936 meter skinner i gulvet.

Dernæst blev 430 tons mobile pallereoler installeret. Blokkene med mobile pallereoler betjenes af 2 – 3 reach trucks.

Mobile pallereoler - Constructor

Projektet foregik i tæt samarbejde med Ajcon, som er førende entreprenør inden for byggeri til levnedsmiddelindustrien, transportsektoren og cateringbranchen.

Resultatet

Morten Jensen fortæller: ”Vi har bevidst valgt at indrette det nye lager med separate blokke. Fordelen ved dette er at vi undgår flaskehalse, hvor trucks holder og venter på hinanden. En anden fordel ved dette nye styresystem er, at vi har større ”oppe-tid” på de nye anlæg.

Dette er takket være enkle og hurtige reset-funktioner. Forventningen er, at vi har et driftssikkert lager, hvor mekanikken virker. En af de mest positive oplevelser ved dette projekt er, at vi har samarbejdet med meget professionelle fagfolk fra alle underleverandører.”

Pallereoler - Constructor

Om Claus Sørensen

Claus Sørensen A/S er blandt landets førende inden for 3PL servicering af fødevareindustrien.

Virksomheden råder over køle- og frysehuse med en samlet kapacitet på 800.000 kubikmeter, der ligger strategisk godt placeret i forhold til produktionen af danske fødevarer og i landets førende fiskerihavne.