Skip to main content

Mobilt dæklager booster effektiviteten hos bilforhandler

Jørgen Hansen Biler, Skærbæk

Kunde: Jørgen Hansen Biler
By: Skærbæk
Produkter leveret: Mobile dækreoler

Jørgen Hansen BilerBaggrund

Autoforhandler Jørgen Hansen Biler, med base i Skærbæk, var på udkik efter måder til at forbedre effektiviteten. Der var især fokus på kundehjul og dæk, der blev opbevaret i containere på den modsatte side af gaden i forhold til værksted og showroom. Denne løsning var lig med meget spildtid for mekanikerne, der skulle hente og bringe hjul mellem værkstedet og containerne.

Virksomheden udførte en cost/benefit analyse for at opveje udgifterne til en ny mobil løsning til dækopbevaring mod de fordele, en sådan ville bringe. Resultatet talte for investeringen, og dermed blev en 300 m2 bygning opført, der både rummer en servicehal og et dæklager.

Constructor's løsning

Jørgen Hansen BilerDa Constructor startede arbejdet med at designe de mobile dækreoler, var der flere elementer at tage hensyn til, f.eks. bygningens tekniske funktioner som gulvafløb og tagspær.

Løsningen består af pallereoler på mobile enheder, der er elektrisk drevne via et kontrolpanel. Hjulene opbevares i sæt af fire, der er placeret på paller. Pallerne er så placeret i en afstand, der gør det muligt at anvende almindelig gaffeltruck eller stabler til at plukke/lagre hjulene. Systemet betjenes af en medarbejder, der aktiverer de mobile reoler med et tryk på kontrolpanelet. Reolerne kører til en side og åbner den ønskede mellemgang. Truckføreren kører nu ind i gangen og enten plukker eller lagrer dækpallen. Når truckfører forlader gangen, trykker han igen på knappen, og nu åbnes den næste gang.

Facts om installationen:

• Seks rækker med mobile dækreoler, hver række rummer 54 sæt
• Generel kapacitet på ca. 700 hjulsæt, aktuelt opbevares der 500 hjulsæt, med mulighed for at udvide systemet.

Jørgen Hansen BilerVærkstedet udfører dagligt 10 til 12 dækskift i gennemsnit. For at opnå størst mulig effektivitet åbner dækhotellet tidligere end værkstedet, så alle hjulsæt er klar, når mekanikerne starter arbejdsdagen.

Fordelene ved den mobile dækløsning er:

  • Stor tidsbesparelse, da mekanikerne ikke længere skal hente/bringe hjul
  • Alle hjulsæt er fuldt tilgængelige
  • Dækkene bevarer god kvalitet
  • Systemet giver overblik og orden samt sikkerhed for medarbejderne.

Resultatet

“De mobile dækreoler har givet os flere fordele, f.eks. en bedre kontrol over vores hjul. De opbevares nu tørt og sikkert, og systemet ser godt ud. Vi er stolte af vort showroom, og det ønskede vi at vort dækhotel skulle afspejle. Der har været udfordringer hen ad vejen, f.eks. var vi nødt til at gen-nivellere gulvet til skinnerne, men vi er godt tilfreds med slutresultatet,” Jørgen Hansen, Indehaver.

Om Jørgen Hansen Biler

Jørgen Hansen Biler er en familie-ejet virksomhed. Den nuværende ejer, Jørgen Hansen, overtog i 1990 efter sin far, der grundlagde virksomheden i 1961. Jørgen Hansen Biler er en af landets førende forhandlere af bilmærker som Mazda, Citroën og Suzuki.