Skip to main content

Kunde: Jula AB
By: Skara, Sverige
Produkter leveret: Mobile pallereoler, MOVO

Jula 1Baggrund

I 1985 åbnede det første JULA varehus med kombineret hovedkontor og lager i Skara, Sverige. Herfra er det kun gået en vej for JULA - og det er opad. I dag er JULA's lager forvandlet til et enormt centrallager med en lagerkapacitet på ca. 220 000 pallepladser. 

JULA valgte mobile pallereoler, MOVO som pallesystem af to grunde: den ene var muligheden for at opnå den størst mulige fyldningsgrad, og den anden var for at kunne have en kobling mellem MOVO-anlægget og eget WMS-system. 

JULA-projektet er på mange måder en unik leverance og installation, f.eks. er der nedstøbt 7.500 meter skinner i gulvet, tilkørselsveje er blevet omlagt, og i lange perioder har der været daglige leverancer med materiale til Constructor's montageteam på pladsen.   

Jula 2Constructor's løsning

JULA valgte mobile pallereoler, MOVO som pallesystem på anbefaling fra Constructor, for at opnå størst mulige fyldningsgrad og for at kunne opkoble MOVO-installationen til JULA's eget WMS-system. 

JULA's kompaktlager giver næsten en fordobling af antal pallepladser sammenlignet med standard pallereoler. Og takket være taghøjden på 10,3 meter er der blevet plads til seks bærelag de fleste steder.

MOVO-systemet er elektrisk styret og består af pallereoler, monteret på vogne, der kører på skinner, nedstøbt i gulvet. Hver vognsektion klarer laster på op til 24 ton og vognene kan have den længde, du ønsker. MOVO-vognene styres af et kontrolsystem fra Siemens, og det er teknikere fra Constructor's fabrik i Tyskland, der har udviklet modulet mellem Siemens-systemet og Jula's WMS. 

”En vældig vigtig del af dette projekt har været det faktum, at Constructor har været med helt fra starten af byggeprojektet. De har arbejdet tæt sammen med totalentreprenøren Peab, når det gælder kvalitetssikring. Gulvkvaliteten er utroligt vigtig ved en MOVO-installation og det brugte vi en del tid på. Grundarbejdet har været godt, og der har været fokus på at holde et flow. Vi har kunnet tage reolerne i drift løbende, hvilket betyder at vi har kunnet håndtere alle børnesygdommene undervejs. Det har føltes vældigt stabilt og trygt at Constructor har været med på pladsen.” 
Lennart Karlsson, Logistikchef, JULA

Om JULA:

JULA er et familieforetagende i stærk ekspansion. Sortimentet henvender sig til gør-det-selv-folket. Her kan husejere, gør-det-selv-folk og håndværkere finde det meste. 

Jula blev grundlagt i 1979 på gården Jultorp i Västergötland, Sverige. I oliekrisens spor begyndte det hele med fremstillingen af Jula-saven. I 2015 blev Jula's nye centrallager i Skara indviet. Det nye lager er dermed et af verdens største af sin slags, med et areal på 150 000 m2. I dag har Jula ca. 3 000 ansatte, 90 varehuse og omsætter for ca. 6 mia SEK.

www.jula.se