Skip to main content

Med 79 år på bagen er LE KLINT lampen stadig et stærkt brand inden for moderne boligindretning

Kunde: LE KLINT
By: Odense
Produkter leveret: P90 pallereoler, Hi280 Småvarereoler

LE KLINT

LE KLINT er en danskejet virksomhed med stolte traditioner inden for dansk håndværk. Med en historie der går 79 år tilbage, er LE KLINT lampen et bevis på, at alder ikke er nogen hindring for at være et stærkt brand indenfor moderne boligindretning. Lamperne er blevet moderniseret gennem årene, men håndværket er bibeholdt, og alle lampeskærme foldes manuelt i Odense.

Baggrund

En modernisering er det også blevet til i forhold til lager og logistik, hvor Constructor har været samarbejdspartner på 3 projekter med henholdsvis høj/færdigvare-, råvare/emballage- og montagelager. En kraftig vækst de senere år, ikke mindst på grund af Corona-krisen hvor der kom stor fokus på indretning af hjemmet, har resulteret i et behov for mere plads.

Logistikken er mangesidet med råvarer til produktionen, komponenter der skal enten ind på lageret eller videre til bearbejdning samt montage af selve lamperne. Dertil kommer emballage- og færdigvarelager. Alt var samlet på et sted, og det gav pladsmangel i forhold til de færdige lamper.

Løsning

LE KLINT

Det første projekt, der indledte samarbejdet, var opførelsen af høj-/færdigvarelager. Her opbevares de færdige lamper i P90 pallereoler, som rummer i alt 1250 pallepladser.

Lagerchef Thomas Pedersen fra LE KLINT fortæller: ”Jeg startede hos LE KLINT samtidig med at det nye høj/færdigvarelager blev taget i brug. Det blev dog hurtigt klart for os, at vi snart ville komme til at mangle plads igen. Vi flyttede derfor rundt på maskinparken, fjernede nogle vægge og etablerede et kombineret råvare/emballagelager med 1350 pallepladser”.

Seneste projekt er etableringen af et lager til montagedele. Her står Hi280 småvarereoler i rækker inddelt efter lampeserie. Antal dele er ret betydeligt, ikke mindst fordi LE KLINT stadig reparerer 50 år gamle lamper, hvis der forefindes reservedele.

LE KLINT

Resultat

Le KLINTs lagerchef Thomas Pedersen er yderst tilfreds med opgraderingen af lageret, og han regner med fortsat at have plads til at vækste. Thomas Pedersen uddyber: ”En af succeskriterierne for vores vækst har været evnen til at levere, og det er en forudsætning for vækst at lagerlogistikken kan holde trit med salget. Her har det ikke mindst spillet ind, at vi har været i stand til at samle de forskellige lagerfunktioner under ét tag. Det sparer tid og dermed penge, samt giver den nødvendige fleksibilitet”.

Om LE KLINT

LE KLINT blev etableret i 1943 og har siden fremstillet lamper udviklet i samarbejde med arkitekter og designere. I dag er LE KLINT en moderne designvirksomhed, der holder fast i en stærk tradition for det gode håndværk. Årligt afsendes 25.000 forsendelser fra lageret i Odense, enten som pakker eller som paller.

The company was established in 1943 and is a popular brand in Danish design and craftsmanship. With 45 employees working hard to create and distribute orders to their key markets in Denmark, Scandinavia and Germany.