Skip to main content

LEAN og ergonomi er i fokus på lageret hos Meneta

Kunde: Meneta
By: Odense
Produkter leveret: Palleudtræk

Baggrund

Palleudtræk - Constructor

Meneta er underleverandør til bilindustrien. Virksomheden blev grundlagt i Danmark i 1953, og er en af kun få specialister i verden, der fremstiller OE-dele til bremsesystemer. Meneta udvikler, tester og producerer rygplader og shims, der eliminerer vibration og støj. Senest har de lanceret nye bilkomponenter og tilbehør til deres produktpakke.

Meneta arbejder kontinuerligt med at optimere lagerlogistikken, og fandt ud af at reolerne til de tunge værktøj ikke gjorde det muligt at håndtere værktøjet tilfredsstillende. Dette var ikke acceptabelt, når virksomheden har stor fokus på at have en LEAN produktion, samt et godt arbejdsmiljø. Derfor blev Constructor valgt til at finde en løsning der kunne forbedre begge dele. 

Constructor’s løsning

For at forstå håndteringsprocessen af det tunge værktøj tilbragte Constructor’s team tid sammen med operatørerne.

Meneta, Denmark

Med ca. 80 værktøjsskift om ugen var der et stort potentiale i forhold til at øge produktiviteten med den rigtige håndtering. Det tunge værktøj er udformet, så det kun kan håndteres manuelt, ikke med kran. Det betyder at værktøjet fysisk skal skubbes fra reolen over på en vogn.

På baggrund af dette designede Constructor en speciel udtrækshylde uden kanter. Når hylden er trukket ud, køres værktøjsvognen i position, hvorefter værktøjet kan skubbes/trækkes fra hylden over på vognen eller tilbage igen.

Hylden skubbes tilbage ind i reolen, mens værktøjet rulles hen til produktionen. I alt 40 udtrækshylder er blevet monteret i reoler med 1200mm dybde.  Med denne nye reolløsning har Meneta opnået en bedre ergonomi i håndteringsprocessen, og frigjort plads til en ny produktionslinie.

Resultatet

”Vi har fået en bedre ergonomi, og operatørerne er meget glade for løsningen. Håndteringen af det tunge værktøj er blevet mere effektiv, og det er også blevet lettere at finde værktøjerne. Det betyder i sidste ende at vi har været i stand til at optimere omstillingstiderne i produktionen, og resultatet har været øget produktivitet og effektivitet.” Søren Jørgensen, Project Engineer, Meneta Advanced Shims

Om Meneta

Meneta, der har base i Odense, er en global organisation med ca. 2000 ansatte. Virksomheden har produktions- og testfaciliteter i Danmark, USA, Tyskland, Kina og Indien der leverer til kunder i 75 lande verden over.

www.meneta.com