Skip to main content

Mobile dækreoler der rummer 1800 hjulsæt

N. Kjær Bilcentret, Svendborg

Kunde: N. Kjær Bilcentret
By: Svendborg
Produkt leveret: Mobile dækreoler

Kjær BilcentretN. Kjær Bilcentret er en travl virksomhed med flere jern i ilden. Virksomheden forhandler Ford, Mazda & Suzuki biler samt Brenderup trailere, og med tilhørende reparationer og service er der brug for lagerløsninger der kan følge med.

Baggrund

Efterhånden som N. Kjær Bilcentret er vækstet, er der blevet behov for at finde en bedre løsning til opbevaring af de mange kundehjul.

Dækskiftene krævede ikke kun for mange mandetimer, men involverede også tunge løft, et fokusområde for Arbejdstilsynet. Derfor blev der lavet et grundigt forarbejde med besøg hos andre dækhoteller for at finde den rigtige løsning.

Kjær BilcentretLøsningen

Valget faldt på en lagerløsning med mobile dækreoler, og derefter blev der opført en 800 kvm stor hal designet efter reolløsningen. Skinner blev nedstøbt i gulvet i hele hallens bredde, så systemet kan udvides med yderligere 5 vogne skulle der blive behov herfor.

Anlægget består af 4 faste pallereoler langs den ene af hallens vægge, samt 6 mobile vogne med hver 8 fag. Reolerne går op i 6 meters højde, med i 5 niveauer i hver. Installationen rummer i alt 1800 sæt kundehjul, der opbevares i sæt af 4 på pallerne.

Kjær BilcentretDækhotellet betjenes af en enkelt mand og gaffeltruck. Hver morgen trækkes der en liste over de hjul, der skal bruges og hvornår. Derefter plukkes pallerne fra reolerne og køres over til værkstedet, hvor de anbringes på fjedertrolleys. Disse trolleys sørger for at hjulene står i den rigtige arbejdshøjde for mekanikerne ved hjulskifte.

De udskiftede dæk køres ud af værkstedet, og hentes af trucken som kører dem ind på dækhotellet. Når dækpallerne plukkes og køres ud fra lagret, aktiverer truckføreren det mobile anlæg via fjernbetjeningen. Det betyder at reolerne lukker og dernæst åbnes den mellemgang, der skal bruges til næste pluk.

Kjær BilcentretResultatet

“Med op til 53 hjulskifter på de travleste dage siger det sig selv at det er vigtigt at undgå flaskehalse, f.eks. på dækhotellet. Med de mobile dækreoler har vi fået en løsning der både rummer alle hjulsæt, har plads til vækst og ikke mindst overholder Arbejdstilsynets krav til dækhåndtering” fortæller Hans-Christian Kjær, administrerende direktør.

Om N. Kjær Bilcentret

N. Kjær Bilcentret er en familieejet virksomhed med rødder tilbage til tiden før 1950, hvor grundlægger Nikolaj Kjær åbnede sit cykel- og autoværksted i Gudbjerg, lidt uden for Svendborg. Virksomheden forhandler Ford, Mazda & Suzuki biler samt Brenderup trailere, og beskæftiger ca. 60 ansatte.