Skip to main content

Constructor optimerer og ekspanderer lagerlogistikken for brødproducent

Kunde: Polarbröd
Lokation: Sverige
Produkter leveret: Mobile pallereoler og grenreoler

Polarbröd, Sweden - MovoBaggrund

Polarbröd er Sveriges tredjestørste brødproducent med bagerier i Älvsbyn, Omne, samt Bredbyn i Nordsverige.

Polarbröd ønskede at insource lageret fra en 3PL virksomhed for at opnå fuld kontrol over logistikken. Projektet har været en kombination af  at ombygge det eksisterende lager og bygge nyt. Af hensyn til den løbende brødproduktion var det nødvendigt at have rådighed over to udlastningsbaner under hele forløbet.

Constructor’s løsning

Polarbröd, Sweden - CantileverEn stor del af projektet havde til formål at finde mere plads i den eksisterende løsning. Dette blev opnået ved at montere grenreoler over 6 nyinstallerede conveyor-baner. Grenreolerne har erstattet traditionelle pallereoler og anvendes til bufferlagring. Conveyor-banerne transporterer paller mellem lagerets ind- og udlastningszoner samt mellem fryse- og varmelager.

Den nye løsning med mobile pallereoler rummer 870 pallepladser og har frigjort plads til conveyor-baner, grenreol og truckzoner. Men lige så vigtigt har løsningen givet en mere effektiv og sikker opbevaring, fordi der ikke længere er stolper fra pallereoler foran banerne, med tilhørende risiko for påkørsel fra truck.

 

Polarbröd, Sweden - Cantilever

“Vort samarbejde med Constructor har drejet sig om sammen at udvikle en løsning, der fungerer ikke kun i teorien, men ogå i praksis. Under forløbet har vi diskuteret mange tekniske detaljer, f.eks. afstand fra truck til transportbånd og selve banens funktion. Det har været en dialog præget af vore ønsker og krav kombineret med Constructors input, baseret på deres erfaring på området”, fortæller - Erik Enholm, Procesingeniør, Polarbröd.

Om Polarbröd

Polarbröd er et familieforetagende med rødder tilbage til 1879. Virksomheden ejes af børn og børnebørn af grundlæggerne af det moderne Polarbageri i Älvsbyn. I 2016 omsatte Polarbröd for 820 mio. kr. og bagte 39 000 tons brød på de tre Polarbagerier i Älvsbyn, Bredbyn og Omne. 

www.polarbrod.com