Skip to main content

Kunde: Rossmann
By: Wustermark, Tyskland
Produkter leveret: Pallereoler P90, Gennemløbsreoler, Dybdestablingsreoler med Shuttle system

 

P90 Pallet racking & Drive-in Baggrund

Rossmann er en stor tysk kæde med webshop samt 3000 drugstores over hele Europa. Lageret rummer mere end 17.500 varelinier med produkter til husholdning, helse og skønhed. Størstedelen af artiklerne kan lagres på konventionelle pallereoler, mens papirbaserede produkter som toiletpapir og bleer kræver ekstra omsorg.

Disse to produktkategorier optager enorme mængder af lagerplads sammenlignet med deres salgsværdi. Da disse artikler er yderst brandbare, var der brug for et sikkert og brandsikret lagermiljø.

Da Rossmann byggede det nye lager i Wustermark, tæt på Berlin, indgik de et tæt samarbejde med Dexion for at opnå et lagerløsning, der ville fungere for alle produktlinier.

Løsningen

Pallet ShuttleDer blev installeret to pallesystemer, som arbejder sammen og skaber en perfekt løsning: Pallereoler P90 Pallet kombineret med Gennemløbsreoler og Dybdestablingsreoler med Shuttle.

Pallereol P90 kan installeres i højder op til 30 meter, med forskellige dybder og bredder. Installationen til Rossmann indeholder 20.000 paller over 41 rækker af pallereoler, hver med tre niveauer, udstyret med integreret sprinkler system og to særlige brandsikrede områder til brændbare varer.

Shuttle-systemet er en semi-automatisk lagerløsning, hvor shuttlen håndterer alt pallegods inden i reolkanalerne. Shuttlen kan styres med fjernbetjening. Pallen placeres oven på den batteridrevne shuttle, der transporterer pallen rundt i pallereolen.

Resultatet

Kombinationen af Pallereol P90 og Shuttle-systemet giver en høj udnyttelsesgrad i forhold til andre alternativer. Rossmann har 968 pallelokationer i installationen og kan håndtere 700 paller pr. skift, hvor 25 gaffeltrucks både indlagrer og plukker.

P90 Pallet racking & Drive-in "Det faktum at Rossmann er ved at implementere deres fjernde Shuttle system fra Dexion på lagret i Malsfeld nær Kassel, efter tidligere lignende projekter i Wustermark (Berlin), Großburgwedel (Hannover) og Kiel, taler for sig selv."

Om Rossmann

Dirk Rossmann GmbH er den næststørste drugstore-kæde i Tyskland. Rossmann rangeres mellem de 11 største retailers på verdensplan. www.rossmann.de