Skip to main content

Mobile grenreoler giver effektiv håndtering og opbevaring af kostbare rør

Kunde: Statoil
Lokation: Norge
Produkter leveret: Mobile grenreoler

Baggrund

På deres lager i Vestbase i Norge opbevarer Statoil stigerør (workover risers), der er op til 13 meter lange. Disse rør anvendes på olieboreplatforme i Nordsøen, når boreplatformen skal kobles til borehovedet.

Tidligere blev disse store og kostbare rør opbevaret forskellige steder på Statoil's lager. Imidlertid var håndteringen forbundet med store udfordringer, da der ikke fandtes nogen komplet lagerløsning eller transportform, når rørene skulle transporteres til og fra platformene.

Arrangementet var tidskrævende og problematisk - ikke mindst fordi rørene skal inspiceres regelmæssigt.

statoil norway

Constructor's løsning

Statoil har samarbejdet med Constructor gennem et kvart århundrede, og det er blevet til mange lagerløsninger gennem årene, indtil flere til lageret i Vestbase.

Til netop denne opgave leverede Constructor en lagerløsning med mobile grenreoler. Systemet giver Statoil mulighed for at opnå en systematisk håndtering og vedligehold af disse rør.

Disse vogne løber på skinner, der er nedstøbt i gulvet. Vognene opereres via en kontrolboks, der er befinder sig foran reolerne, eller via en fjernkontrol. Vognene køres til en side for at åbne den ønskede gang. 

Fordele ved Constructor's løsning:

  • Det mangeårige samarbejde betød at Constructor allerede fra projektets start havde en tilbundsgående viden om Statoil's behov for opbevaring.
  • Systematisk håndtering og vedligehold.
  • Mobil løsning sparer plads og giver fuld adgang til de pladskrævende og dyre rør.

 

statoil norwayResultatet

"Vi har opnået flere fordele med denne løsning: fuld adgang til hvert enkelt rør, mulighed for at opbevare rørene indendørs, og så er selve inspektionsprocessen blevet forenklet.” - Bjarne Brunsvik, Operations Manager, Statoil

Om Statoil

Statoil er et norsk multinationalt olie og naturgasselskab – en stor aktør på oliemarkedet, og den næststørste leverandør af naturgas til det europæiske marked. www.statoil.com