Skip to main content

Constructor udvikler tre-i-en lagerløsning til VMS Group

Kunde: VMS Group
By: Frederikshavn
Produkter leveret: Tornado Lagerautomat. P90 Smalgangspallereoler. Mezzanin

Baggrund 

Smalgangsreoler - ConstructorVMS Group tilbyder en bred vifte af tjenester til kunder inden for skibs-, offshore-, kraftværks- og vindmølleindustrierne.

Disse ydelser omfatter reparation og vedligeholdelse, reservedelslevering, salg af komplette fremdriftssystemer samt ingeniørprojekter. 

Virksomheden har også en 3PL funktion, idet kunderne tilbydes opbevaring af varer, der venter på at blive repareret eller er blevet repareret og venter på at blive videresendt.  

VMS Group er resultatet af en fusion mellem tre virksomheder, og det har skabt behov for nye lagerfaciliteter for at strømline driften og optimere kapaciteten.

Behovet for opbevaring af mange genstande i forskellige størrelser, kombineret med kravet om et fuldt operationelt lager døgnet rundt 365 dage om året for at kunne servicere skibe over hele verden, førte til udviklingen af tre forskellige lagerløsninger: en lagerautomat til smådele, smalgangs pallereoler til opbevaring af både halvfabrikata og kundegods samt en mezzanin til pladskrævende genstande.

Tornado Lagerautomat - Constructor

Constructors løsning 

Constructor startede med at afdække de særlige udfordringer i forhold til opbevaring, som den nyligt fusionerede virksomhed stod over for.

Denne proces blev fulgt op af research, herunder besøg på det gamle lager for at fastslå, hvordan logistikken kunne forbedres. 

Valget faldt på en Tornado Lagerautomatder er ideel til opbevaring af små emner og samtidig kan rumme 190 kvm reoler på et areal på kun 12 kvm.  

Den næste udfordring var opbevaringen af halvfabrikata, der lagres godt og sikkert i pallereoler.

Smalgangsreoler - ConstructorEftersom der er 8 meter til loftet i det nye lager, konfigurerede Constructor en løsning, der udnytter denne uvurderlige plads fuldt ud med P90 Smalgangsreoler.

VMS Group godkendte layoutet, der består af tre dobbeltreoler, to til egne halvfabrikata og en til kundegods.

Håndteringen foregår med en smalgangstruck udstyret med kamera, der letter håndteringen på de øverste hylder og samtidig styrker sikkerheden, som er meget vigtig for VMS Group. 

Tilføjelsen af en mezzanin til lagerlogistikken gav god mening. På gulvniveau opbevares de mest pladskrævende emner som batterier og motorer 

Mezzanin - ConstructorSelve håndteringen kan ske med smalgangstrucken, da den uden problemer kører ind under mezzaninen. 

Det øverste niveau anvendes til opbevaring af messeudstyr for marketingafdelingen. 

Det sidste element, der binder hele lagerlogistikken sammen, er ERP-systemet.

Her benyttes kaoslagerprincippet, hvor genstande placeres et vilkårligt sted. Det gør det muligt at anbringe varer på enhver tilgængelig placering, hvilket øger fleksibiliteten og dermed effektiviteten.

Samtidig tænker VMS Group i ABC-kategorier, og derfor er C-varer primært placeret øverst.

Resultatet 

"Denne tre-i-en lagerløsning sætter VMS Group i stand til at opbevare hvad som helst, der kommer deres vej. Løsningerne udnytter pladsen optimalt og har endda frigjort ekstra kapacitet. 

  • Bo Greve, Warehouse Manager. Lagerautomaten har givet os bedre styring af vores smådelslager med stregkodescanning, der samtidig giver sikker opbevaring. Vi har også fået mere plads. Det, der førhen blev opbevaret på paller og reoler, fylder nu kun 12 kvadratmeter.  
  • VMS Group har fået 100 ekstra kvadratmeter til rådighed ved at vælge en løsning baseret på smalgangsreoler i stedet for en standard løsning med bredere mellemgange. 
  • Mezzaninen åbner mulighed for at opbevare gods, der ikke kan opbevares i en pallereol, f.eks. batterier og motorer." 

- Bo Greve, Lagerchef.

Om VMS Group

VMS Group tilbyder verdensomspændende service af skibsmotorer, gear, propeller og turboladere 24 timer i døgnet, 365 dage om året.

Derudover specialiserer de sig i salg af reservedele, salg af komplette fremdriftssystemer samt design, engineering og projektstyring.

Virksomheden har servicefaciliteter i Danmark, Norge og Brasilien og beskæftiger mere end 175 mennesker. https://vms.dk