Skip to main content

4 tips til kølelagring af paller

Hvis du har et kølelager, kender du både til omkostningerne ved at bygge det - og holde det kørende.

Energiomkostningerne til denne type lager er en stor udgiftspost for enhver virksomhed. Derfor giver det mening at dit kølelager har en størrelse, der passer nøjagtigt til jeres behov.

Pladsudnyttelse er et nøgleord, ellers bruger du penge på at køle tom luft. Det er her, det gør en forskel hvilken lagerløsning du indkøber.

Mulighed 1 – Mobile pallereoler

MOVO - Cold StorageMobile pallereoler er en fremragende løsning til et kølelager. Det udnytter pladsen optimalt, fordi det reducerer behovet for køregange.

Systemet gør det muligt for dig at flytte hele rækker af pallereoler for at åbne nøjagtig den køregang, hvorfra du skal plukke næste palle.

Pallereoler er monteret på mobile baser, der betjenes enten via et kontrolpanel eller fra en fjernbetjening. Systemet kan udstyres med forskellige optioner, f.eks. lysstyring og natstilling.

Dette er et populært og svært effektivt valg til dit kølelager, fordi det giver maksimal pladsudnyttelse og fuld adgang til alle lokationer.

Mulighed 2 - Shuttle-system

Shuttle - Cold StorageShuttle-system er en perfekt, semi-automatisk løsning til kølelageret.

Lige som de mobile pallereoler tilbyder shuttle-systemet kompakt lagring. Det er særligt velegnet til opbevaring af store mængder af få varenr.

Shuttlen henter pallerne fra systemets front og kører dem til rette lokation inde i blokken. Systemet kan håndteres fra den ene (LIFO) eller begge sider (FIFO), afhængig af din lagerlogistik. Behovet for gaffeltruck er reduceret til et minimum, hvilket sparer tid til pluk og forsendelse. Dermed opnår du højere effektivitet og mindre risiko for påkørselsskader.

Mulighed 3 - Push back reoler

Push Back - Cold StorageHvis du har brug for at håndtere dit gods efter LIFO (last in, first out) prinicippet, så er Push back reoler en ideel løsning.

Systemet kan leveres med ruller eller vogne på ruller, integreret i reolerne. Når en ny palle lagres, skubber den de eksisterende tilbage - og når en palle plukkes, ruller de bagvedliggende frem, takket være tyngdekraften. Både lagring og pluk sker fra reolens front, og dermed er der intet behov for at gaffeltrucken kører ind i systemet. Denne installation giver mulighed for et bredt udvalg af paller.

Push back reoler er velegnet til køleopbevaring af mindre produktbatch, f.eks. med en relativ høj omsætningshastighed.

Mulighed 4 – Dybdestablingsreoler

Drive-in - Cold StorageDybdestablingsreoler til kølelager er en mere traditionel løsning og vælges ofte, hvor der er en høj grad af truckkørsel. 

Med dybdestablingsreoler kører gaffeltrucken ind i systemet for at lagre eller plukke pallen. Løsningen er velegnet til store mængder af få varetyper.

Denne mulighed er ikke så stor en investering som de andre, til gengæld er den ikke velegnet hvis du har et kølelager med høj omsætningshastighed eller har brug for fuld adgang til alle lokationer. 

Der er ligeledes en højere risiko for påkørselsskader fra gaffeltrucks, da disse vil køre ind i gangene for at hente paller. Dermed vil det være en god ide at medregne evt. omkostninger til reparation, udskiftning og nedetid ind i dit budget.

Når du skal vælge det system, der passer bedst til dit kølelager skal du kigge på det gods du skal opbevare, samt mængden og omsætningshastigheden.

Vi står klar med uforpligtende rådgivning, du kan kontakte os via kontaktformularen her

Andre nyheder
 • 12807
  24-07-2023

  Fordele ved at bruge robotteknologi på dit lager

  Vi hører sjældent at vi har brug for mindre automatisering. På globalt plan bruges robotteknologi på flere og flere lagre, og antallet af robotter forventes mere end fordoblet frem mod år 2030, primært på grund af øget lagerautomatisering.
 • 13220
  11-04-2023

  LogiMAT 2023 - Start your Stor[e]y

  Efter ​​LogiMAT sidste år vendte tilbage med succes, starter vi nu næste kapitel i messens historie. LogiMAT er både et nøgleevent, når det kommer til seneste trends inden for intralogistik samt i egenskab af et talerør for vores branche. Besøg os på LogiMAT 2023 i Stuttgart!
 • 12706
  19-01-2023

  5 tips når du skal vælge leverandør af lagerreoler

  Valget af den rigtige lagerløsning til dit lager sker gennem en afvejning af fordele og ulemper, samt at finde den rigtige leverandør. Her følger 5 tips der kan hjælpe dig gennem processen og ende med den perfekte løsning og leverandør.
Seneste nyheder