Skip to main content

Værd at vide om 8 pallesystemer

Pallereoler har gennem årtier været det mest populære valg til opbevaring af pallegods. Lige siden man fik øjnene op for fordelene ved at sætte paller i en reol, frem for opbevaring på gulvet, har pallereoler været nøglen til effektiv lagerlogistik. 

Pallet Racking ConfigurationsPallereoler er stadig førstevalget for producenter, grossister, 3PL virksomheder og selv museer verden over vælger pallereoler til deres magasiner.

Princippet bag pallereoler har ikke ændret sig meget gennem årene, det har derimod udvalget og typerne af gods, der opbevares. Andre vigtige parametre er tilgængelighed, fart og sikkerhed. Alle disse ændringer har resulteret i udviklingen af forskellige konfigurationer af pallereoler, der har hver sine fordele.

Med så mange variationer og optioner at vælge imellem – og så mange kombinationsmuligheder, hvordan vælger du så det system, der er rigtigt for dig?

Pallet Racking ConfigurationsDet bedste sted at starte, er med en tjekliste over nøglefaktorer, der gør sig gældende på dit lager. De oftest forekommende er:

 • Utilstrækkelig kapacitet
 • Manglende mulighed for at møde skiftende behov og lager
 • Uudnyttet plads over reolerne
 • Ineffektiv og langsom plukkeproces
 • Spildplads til gange
 • Behov for bedre personaleudnyttelse
 • Afhængig af specialtrucks

Alle pallereoler kan løse disse udfordringer i større eller mindre grad, så det er nu et spørgsmål om at vælge det system, der løser de udfordringer, som du prioriterer højest.

Lad os se på mulighederne, og hvad de hver især tilbyder:

1. Standard pallereoler

Kan opbevare pallegods i højder op til 30 meter, hvilket giver stor stabilitet og ubegrænset adgang til alle pallepladser.  Med mange bjælketyper kan systemet skræddersys til netop dine behov.

Stort udvalg af tilbehør, der spænder over indlæg til tromler, køregangssikring, truckværn og rygnet.

2. Smalgangsreoler

Dette kan være den rigtige løsning, når der er begrænset gulvplads. Systemet giver fuld tilgængelighed til alle paller kombineret med hurtigt ordrepluk.

Med en højde, der kan gå op til 12 meter, kan reolerne opbygges, så de er tilpasset kundens håndtering, enten med man-up plukketruck eller med en konventionel smalgangstruck.

3. Gennemløbsreol

Gennemløbsreoler er perfekte til godshåndtering efter FIFO (First In First Out) princippet. 

Pallerne kører stabilt på ruller i fuld bredde eller ruller i dobbelt spor. Pluk sker fra reolens front, når den forreste palle er plukket, ruller den næste automatisk frem.

4. Mobile pallereoler 

Mobile pallereoler (MOVO) kan være det ideelle valg, hvis du ønsker at spare plads eller øge lagerkapaciteten. Det er en teknisk og fleksibel løsning, der er velegnet til opbevaring af alle typer lagergods.

Systemet har flere fantastiske fordele som besparelse i omkostninger til energi, drift og rengøring, fuld adgang til hver enkelt palle, og fritløbende vogne, der kan flyttes manuelt i tilfælde af strømsvigt.

5. Shuttle-system

En semi-automatisk lagerløsning til kompakt opbevaring, der kan håndtere pallegods efter både FIFO (First In First Out) eller LIFO (Last In First Out) princippet. Det er velegnet til både kølelagring, føde- og drikkevareproduktion. 

Håndteringen er effektiv og sparer tid, da der ikke er behov for truckkørsel i reolgangene.

6. Dybdestablingsreoler

Skaber større effektivitet ved at reducere den tid, der bruges til indlagring og pluk i reolen. Systemet kan frigøre helt op til 90% af den tilgængelige gulvplads, sammenlignet med konventionel palleopbevaring.

Med en begrænset lagerrotation og håndtering via FILO (First In Last Out) princippet, er dybdestablingsreoler et godt valg til opbevaring af sæson- eller kølevarer.

7. Push back reoler

En dynamisk lagerløsning, der består af pallereoler og rullebaner. Paller indlagres og plukkes fra samme side af reolen, dette reducerer truckkørsel. Push back reoler kan give ekstra lagerplads på områder, der er svare at anvende, f.eks. over køregange.

Systemet udnytter gulvpladsen fuld ud, og håndteres med LIFO (Last In First Out) princippet. Der kan opbevares op til 10 paller i dybden.

8. Palleudtræk

En effektiv løsning, der gør det muligt at flytte paller frem og tilbage efter skuffemetoden, selv med en fuld last på op til 1000 kg. Det ergonomiske design giver et godt arbejdsmiljø og øger plukkeeffektiviteten.

Med palleudtræk i dine pallereoler kan du på samme plads, øge antal palle- og plukkelokationer.

Kort fortalt:

 • Håndtering af blandet gods: Standard pallereoler, Smalgangsreoler, Mobile pallereoler, Push back reoler.
 • Fleksibilitet: Standard pallereoler, Smalgangsreoler, Mobile pallereoler.
 • Kompakt opbevaring: Dybdestablingsreoler, Shuttle-system, Gennemløbsreoler, Mobile pallereoler.
 • God til FIFO: Standard pallereoler, Smalgangsreoler, Shuttle-system, Gennemløbsreoler, Mobile pallereoler.

Har du brug for mere information?

Hvis du har brug for hjælp, gode råd om design eller en teknisk udfordring, er Constructor et godt sted at starte. Som landsdækkende leverandør af lagerløsninger kan vi tilbyde analyse, rådgivning og support. Kontakt os her.

Andre nyheder
 • 14134
  06-05-2024

  Bæredygtighedsrapport 2023

  Vi er glade for at kunne præsentere vores årlige bæredygtighedsrapport 2023, der dokumenterer koncernens omfattende fremskridt og resultater inden for bæredygtig udvikling. Rapporten understreger vores fortsatte engagement i miljøbeskyttelse, social ansvarlighed og god virksomhedsledelse.
 • 13960
  20-02-2024

  Hvor meget ved du om vores småvarevarereoler?

  Det kan være forvirrende at forstå forskellen mellem pallereoler og småvarereoler for derefter at skulle beslutte, hvilken løsninger der passer bedst til din virksomhed.
 • 11506
  06-12-2023

  Stor udvidelse af den centraleuropæiske fabrik

  Udvidelsen af ​​fabrikken vil yderligere forstærke den høje produktstandarder og dermed komme vore kunder til gode. Samtidig skabes der plads til at udvikle og teste nye produkter der vil blive tilføjet den eksisterende, brede produktportefølje.
Seneste nyheder