Skip to main content

Hvordan ser fremtiden ud for forsyningskæden?

Alt, hvad der forarbejdes eller fremstilles – den mad, vi spiser, det tøj, vi har på, de biler, vi køber, og de huse, vi bor i – gennemgår forskellige stadier, før de når frem til deres salgssted.

Supply ChainDenne proces starter lige fra råvarerne, gennem transport, gennem fremstilling, gennem lager, gennem transport igen, for at slutproduktet til sidst ender op i butikken, eller showroomet eller boligbyggeriet for at blive set og købt af forbrugeren.

Dette er også kendt som forsyningskæden: en sekvens af aktiviteter, der skal til for at skabe en endelig vare, og det involverer producenter, lagerpersonale, detailhandlere og andre.

Hvilke stadier indgår i forsyningskæden?

Supply ChainDe fire hovedfaser i forsyningskæden er:

 1. Forsyning
 2. Fremstilling
 3. Lager
 4. Levering

Hver fase kræver omhyggelig planlægning og timing for at sikre, at de rigtige produkter er på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Processen skal være hurtig og effektiv, med produkter der ankommer til deres salgssted, klar til forbrugeren. Alt skal leveres i de rigtige mængder, være af den korrekte kvalitet og ankomme rettidigt Og alt dette skal gøres til den mest konkurrencedygtige pris.

For at kunne opnå dette skal forsyningskæden have:

Supply Chain

 • Balance: hvor alle aktiviteter koordineres. Med så mange mennesker, produkter og processer involveret, er omhyggelig planlægning påkrævet.
 • Effektivitet: dette er vigtigt for at holde omkostningerne på et minimum.
 • Koordinering: leverandører, producenter, lager og transport skal arbejde i harmoni for at gøre det muligt for slutproduktet at nå frem til leveringsstedet og til tiden.
 • Fleksibilitet: når elementer i en forsyningskæde ændrer sig - for eksempel er der ændringer i efterspørgslen - så skal forsyningskæden være agil nok til at reagere hurtigt.
 • Klar kommunikation: dette er ligledes afgørende, hvis hvert element i forsyningskæden skal fungere sammenhængende.

Fremtidens forsyningskæde

Supply ChainHvis forsyningskæden skal spille en rolle i forhold til at tackle den enorme klimaudfordring, så skal den gøre en indsats for at blive mere bæredygtig.

For en så kompliceret og global størrelse vil dette ikke være nogen ringe bedrift. Men de første skridt er allerede taget, på vejen til at reducere miljøpåvirkningen fra forsyningskæden.

Den miljømæssige og sociale påvirkning på hvert trin i forsyningskæden – og som nævnt er der mange – skal minimeres, lige fra indkøb af råvarer til slutbrugers leveringssted.

Forandring skal starte med bæredygtig forvaltning af ressourcer (inklusive råmaterialer og vand) med brug af vedvarende energi på hvert trin af processen.

Supply ChainDette kræver en fælles indsats fra alle involverede og et omfattende samarbejde mellem alle interessenter i forsyningskæden.

En bæredygtig forsyningskæde og dens ledelse vil høste frugterne. Der er fordele at opnå for alle parter, herunder reducerede omkostninger, forbedret omdømme (ved at demonstrere virksomhedernes sociale ansvar) og muligheden for at innovere; dertil kommer den åbenlyse fordel som bæredygtighed har for vores planets langsigtede fremtid.

Den bæredygtige forsyningskæde og lageret

Hvordan opnår vi – eller arbejder henimod, bæredygtighed på den del af forsyningskæden der hedder lageret? 

Supply ChainFørste trin er at have fuldt overblik over hvert stadie i lagerprocessen for at kunne identificere muligheder for at effektivisere. Digitalisering vil i høj grad hjælpe med dette ved at indføre et højteknologisk Warehouse Management System (WMS).

Trin to er centralisering. Ved at samle stadier under ét tag reduceres ikke kun omkostninger til kørsel og transport, men også de tilhørende emissioner og brugen af fossilt brændstof.

Det tredje trin er automatisering. Med et fuld- eller semi-automatisk lager kan du i høj grad reducere omkostninger og samtidig forbedre bæredygtigheden. F.eks. kan energiforbruget til opvarmning og belysning reduceres i et automatiseret lager, da der er mindre behov for at oplyse eller opvarme et lager uden mennesker.

Den fleksible forsyningskæde

I takt med ​​e-handlens vækst har forsyningskæden været nødt til at udvikle sin fleksibilitet for at kunne reagere på forbrugernes skiftende forventninger og krav. Hurtig afsendelse fra lager, central eller sågar butik er et must for den fleksible forsyningskæde.

Supply ChainDette forbrugerkrav om hurtig forsendelse af enhver artikel, i ethvert antal kan dog synes at være i modstrid med udviklingen mod bæredygtighed. Det er et område, hvor innovation bevæger sig fremad, hvilket vil bidrage til at imødekomme de modsatte krav om bæredygtighed kontra forbrugernes forventninger.

Imens forsyningskædens interessenter arbejder sig gennem udfordringer som krav om bæredygtighed, stigende e-handel og globalisering skal hver fase fortsætte med at spille sin rolle i at servicere kunderne.

Væsentligt i alt dette er lageret, og moderne, effektiv lagerhåndtering med automatiserede processer er et vigtigt trin i dets udvikling og vej mod bæredygtighed.

Andre nyheder
 • 14134
  06-05-2024

  Bæredygtighedsrapport 2023

  Vi er glade for at kunne præsentere vores årlige bæredygtighedsrapport 2023, der dokumenterer koncernens omfattende fremskridt og resultater inden for bæredygtig udvikling. Rapporten understreger vores fortsatte engagement i miljøbeskyttelse, social ansvarlighed og god virksomhedsledelse.
 • 13960
  20-02-2024

  Hvor meget ved du om vores småvarevarereoler?

  Det kan være forvirrende at forstå forskellen mellem pallereoler og småvarereoler for derefter at skulle beslutte, hvilken løsninger der passer bedst til din virksomhed.
 • 11506
  06-12-2023

  Stor udvidelse af den centraleuropæiske fabrik

  Udvidelsen af ​​fabrikken vil yderligere forstærke den høje produktstandarder og dermed komme vore kunder til gode. Samtidig skabes der plads til at udvikle og teste nye produkter der vil blive tilføjet den eksisterende, brede produktportefølje.
Seneste nyheder