Skip to main content

Pallereoler kan være løsningen til opbevaring af pladskrævende gods

Produkter findes i alle former, størrelser og vægtklasser - og hvis de skal lagerføres - skal de opbevares sikkert, samtidig med at pladsen skal udnyttes.

storing bulky itemsHvis godset er pladskrævende og tungt, er det fristende simpelthen at opbevare det på paller direkte på gulvet, men det er ikke den bedste udnyttelse af lagerets kvadratmeter. Derimod kan det udgøre en sikkerhedsrisiko for personale og trucks.

Heldigvis har pallereoler alsidigheden til at opbevare stort set ethvert produkt, inklusiv tungt og pladskrævende gods der kan stå på alle palletyper – uanset om det er euro-, chep-, genbrugspaller eller netkasser.

Hvad består pladskrævende og tunge artikler af? Det kan være alt fra stakke af mursten til længder af stål, tønder til metalcontainere med føldder. Alle har de brug for at blive opbevaret, men samtidig skal de ikke hindre at din lagerlogistik er velfungerende.

Uanset produkttype er der altid en passende lagerløsning. Herunder ses forskellige systemer med pallereoler der alle kan opbevare pladskrævende gods.

Pallereoler

adjustable pallet rackingStandard pallereoler der består af vertikale gavle med horisontale bjælker, hvorpå godset hviler.

Dette er en af de mest almindelige og effektive løsninger, da den kan opbevare gods i forskellige længder, bredder, højde og vægtklasser. Fordelene er:

 • Lagerpersonale har adgang til alle paller, til enhver tid
 • Reolen giver adgang fra alle positioner, der er ikke behov for at flytte rundt på paller
 • Mulighed for lagerkontrol
 • Stor fleksibilitet: reolen kan justeres til at opbevare forskellige vægtklasser, højder og længder.

Pallereoler er ideelle, når du ønsker hurtig, regelmæssig og let adgang til lagergodset. Imidlertid er der behov for en plukkegang mellem hver reolrække, og derfor er denne lagerløsning ikke lige så kompakt som andre alternativer.

Dybdestablingsreoler

DRIVE-IN pallet rackingDen reelle fordel med dybdestablingsreoler ligger i den kompakte opbevaringsform. Håndtering med gaffeltrucks sker fra systemets ene side.

Lagring og pluk af paller sker på en specifik måde, hvor de øvre niveauer anvendes først. Med denne lagerløsning kan dette system opbevare op til 75% mere, sammenlignet med konventionelle pallereoler.

For at forebygge skader forårsaget af påkørsel af gaffeltrucks kan systemet udstyres med sikkerhedstilbehør som stolpebeskyttere.

Gennemløbsreoler

DRIVE-THROUGH pallet rackingDenne lagerløsning betjenes af gaffeltrucks fra begge sider af reolerne. Pallerne lagres i den ene side og ruller ved hjælp af rullebaner og tyngdekraften ned i den anden ende, hvorfra de plukkes.

Dette system kan også udstyres med flere former for sikkerhedsudstyr for at forebygge skader på reolerne.

Push back reoler

Push back reoler er en glimrende løsning, hvis du håndterer dit gods efter Last In, First Out (LIFO) princippet. De fungerer således: en gaffeltruck placerer pallen på en vogn der hviler på skinner eller ruller. Når den næste palle placeres i systemet, vil den først anbragte palle blive skubbet baglæns på skinnerne eller rullerne, der har en let skråning (3-4 grader). Gaffeltrucken skal derfor være i stand til at skubbe den akkumulerede pallevægt.

Push-back TrolleysNår en palle plukkes vil den bagvedliggende palle rulle fremad og være klar til pluk. Den kan ikke køre udover fronten (så længe den bevæger sig forsigtigt) takket være bremse- eller stopklodser.

Pushback pallereoler udgør en kompakt lagerløsning, med op til 90% større kapacitet end udvalgte alternativer.

Reolerne giver hurtigere adgang til pallelokationer end dybdestablingsreoler, fordi lagring og pluk sker uden for systemet. Dermed reduceres risikoen for påkørselsskade fra gaffeltrucken.

Så tilbage til spørgsmålet om opbevaring af pladskrævende og/eller tungt gods. For det første skal du nøje overveje dit lagerlayout samt de produkter du har behov for at opbevare. Sidst men ikke mindst skal du tage hensyn til behovet for andet udstyr, f.eks. gaffeltrucks.

Har du brug for at opbevare gods med hurtig omsætning? Eller skal du vælge mere kompakt lagring men så gå på kompromis med adgangsfrekvensen?

Svarene på disse spørgsmål vil hjælpe dig til at finde den lagerløsning, der passer bedst til din lagerlogistik.

 

Andre nyheder
 • 14134
  06-05-2024

  Bæredygtighedsrapport 2023

  Vi er glade for at kunne præsentere vores årlige bæredygtighedsrapport 2023, der dokumenterer koncernens omfattende fremskridt og resultater inden for bæredygtig udvikling. Rapporten understreger vores fortsatte engagement i miljøbeskyttelse, social ansvarlighed og god virksomhedsledelse.
 • 13960
  20-02-2024

  Hvor meget ved du om vores småvarevarereoler?

  Det kan være forvirrende at forstå forskellen mellem pallereoler og småvarereoler for derefter at skulle beslutte, hvilken løsninger der passer bedst til din virksomhed.
 • 11506
  06-12-2023

  Stor udvidelse af den centraleuropæiske fabrik

  Udvidelsen af ​​fabrikken vil yderligere forstærke den høje produktstandarder og dermed komme vore kunder til gode. Samtidig skabes der plads til at udvikle og teste nye produkter der vil blive tilføjet den eksisterende, brede produktportefølje.
Seneste nyheder