Skip to main content

Ryk en etage op med en mezzanin

Som førende leverandører af lagerløsninger deltager Constructor på mange fagmesser over hele Europa. Her ser vi mange udstillere benytte sig af mezzaniner til at få ekstra plads, det er der i og for sig ikke så meget nyt i. Derimod kan vi se, ud fra det niveau af interesse, vi har haft i det forløbne år, at mezzaninen er på vej opad på ønskelisten for virksomheder, der har brug for mere plads. Det kan være den perfekte måde at skabe en ekstra etage med minimal forstyrrelse af driften.

En mezzanin er bygget af stålprofiler og har en lang række anvendelser: De kan bruges som ekstra salgsareal, lagerplads, kontorlokaler, til driftsfunktioner og alt derimellem.

Og når først en virksomhed har fået øjnene op for mezzaninen, melder der sig en række spørgsmål. På baggrund af vores store erfaring med installation af mezzaniner samt feedback fra kunder, har vi lavet en liste med de 10 oftest stillede spørgsmål.

coloplast se, mezzanine

1. Kan man montere en mezzanin uden at afbryde driften?

Svar: Da mezzaninen er fritstående, og alle dele er fremstillet andetsteds, kan den bygges op omkring din eksisterende lagerindretning eller produktion, med minimal forstyrrelse.

2. Vil stolperne begrænse arbejdspladsen neden under, f.eks. for gaffeltrucks?

Svar: Nej, en mezzanin kan designes, så der er adgang for gaffeltrucks på gulvniveau. Dette skal dog oplyses inden selve designfasen.

3. Er der et minimum/maksimum for belastning/størrelse?

Svar: Der er ingen minimumsstørrelse. Den mest almindelige spændvidde går i retning af 6 m x 5 m og 500 kg/m2, men vi kan tilbyde andre størrelser og belastningskapaciteter efter behov.

4. Kan vi anvende mezzaninen til forskellige formål som opbevaring, salgsareal og kontorer?

Svar: Ja. Med i vort produktudvalg findes f.eks. vægsystemer, der kan anvendes til indretning af kontor eller pauserum.

Fourdanes, mezzanine

5. Hvordan kan vi regulere temperatur-/støjniveau?

Svar: Med Cassette 900 vægsystem, der er et præfabrikeret, fleksibelt modulsystem lavet af stål, beskyttes medarbejderne mod støj, EMP, snavs og støv fra rummet nedenunder. Alle Cassette-systemer kan tilpasses mezzaninkonstruktionen.

6. Hvad er de forskellige adgangsmuligheder?

Svar:  Det mest oplagte valg er en trappe, der kan fremstilles i den ønskede størrelse. Liftmuligheder er også tilgængelige, disse er ideelle til varetransport.

7. Er der særlige brandregler?

Svar: Det afhænger af størrelsen af konstruktionen, og hvad den bliver brugt til. En lille mezzanin, der kun bruges til opbevaring, som er mindre end 20 m langt og dækker mindre end 50 % af gulvarealet, behøver måske ikke sprinklersystem, men større mezzaniner skal brandklassificeres med en brandfareklasse på mindst 60 minutter. 

8. Kan mezzaninen bygges om eller flyttes, hvis det bliver nødvendigt?

Svar:  Da den er fremstillet af stålprofiler, kan mezzaninen afmonteres, flyttes og  genmonteres.

hi280, mezzanine

9. Hvilke EU-koder er involveret?

Svar: De fleste EU-koder, der relaterer til mezzaningulve og de tilhørende elementer såsom trapper, rækværk, gelændere og kantbeskyttelse, er omfattet af EN 1993, som er almindeligt kendt som Eurocode 3.  CE-mærkning er nu også et krav ved mezzaninkonstruktioner. I dansk byggereglement benævnes en mezzanin ofte som et indskudt dæk.

SP: Jeg har hørt, at mezzaningulve kræver en byggetilladelse og skal følge byggevedtægterne. Er det sandt?

SV: Det er rigtigt at i Danmark kræves der byggetilladelse for at installere en mezzanin. Du kan kontakte teknisk afdeling i din kommune for yderligere information.

Det næste skridt

Hvis du stadig har nogle spørgsmål eller blot ønsker at have en uformel, uforpligtende snak om, hvorvidt mezzaningulve vil passe til dine særlige behov, er du velkommen til at kontakte os på coda@constructor.dk eller tlf. 4632 8008.

Andre nyheder
 • 14134
  06-05-2024

  Bæredygtighedsrapport 2023

  Vi er glade for at kunne præsentere vores årlige bæredygtighedsrapport 2023, der dokumenterer koncernens omfattende fremskridt og resultater inden for bæredygtig udvikling. Rapporten understreger vores fortsatte engagement i miljøbeskyttelse, social ansvarlighed og god virksomhedsledelse.
 • 13960
  20-02-2024

  Hvor meget ved du om vores småvarevarereoler?

  Det kan være forvirrende at forstå forskellen mellem pallereoler og småvarereoler for derefter at skulle beslutte, hvilken løsninger der passer bedst til din virksomhed.
 • 11506
  06-12-2023

  Stor udvidelse af den centraleuropæiske fabrik

  Udvidelsen af ​​fabrikken vil yderligere forstærke den høje produktstandarder og dermed komme vore kunder til gode. Samtidig skabes der plads til at udvikle og teste nye produkter der vil blive tilføjet den eksisterende, brede produktportefølje.
Seneste nyheder