Skip to main content

Iittala distributionscenter blev designet indefra og ud af Kasten

Kunde: Iittala Group
Lokation: Finland
Produkter/services leveret: Pallereoler, Design

Baggrund

Iittala startede oprindeligt med at levere smukke produkter fra sin glasfabrik. I dag har de udvidet sortimentet til også at omfatte produkter som keramik, bestik og tekstiler. Ittala har altid værnet om en progressiv filosofi, som stammer fra deres designmæssige forebilleder, Kaj Franck og Alvar Aalto.

Iittala FinlandIittala sælger deres varer i hele Europa, Mellemøsten, Japan og USA og havde behov for et distributionscenter for at kunne servicere de globale kunder. Ordrer kommer ind fra forskellige salgskanaler, inklusiv internet-salg.

Størrelsen på disse ordrer og deres endelige destination betød, at Iittala under designfasen af distributionscentret var specielt opmærksom på at finde en løsning, der ville give kundetilfredshed for alle kundetyper.

Virksomhedens fokus på design og funktionalitet afspejler sig i lagerbygningens konstruktion. Intet blev bygget, før den interne logistik var fastlagt for at sikre maksimal pladsudnyttelse. Som ekspert på området, var  Kasten en naturlig sparringspartner for Iittala.

Kastens løsning

Samarbejdet med en så progressiv virksomhed var et ønskescenarie for Kasten teamet, der udtænkte et pallereolsystem og layout, der ikke blev kompromitteret af betonsøjler og andre udfordringer.

Iittala FinlandTeamet fastslog den mest effektive gangbredde, og rådgav om hvilken højde der ville være mest effektiv for Iittala’s opbevaringsbehov, samt antal paller og den bedste inddeling af pallereolerne. Da alle Kasten’s planer var godkendt, fik entreprenørerne grønt lys til at starte byggeriet.

Da først infrastrukturen var på plads, kunne Kastens team komme i gang. De 7,6 meter høje pallereoler rummer 22.800 pallepladser, og er beskyttet med truckværn og køregangssikringer. Pallereolerne er inddelt i fire Euro-palle sektioner. Alle bjælker har samme lastkapacitet, og er derfor i stand til at klare imponerende laster:

  • Last/niveau: 3000 kg
  • Last/sektion 15 000 kg
  • Last/FIN-palle: Maks. 1000 kg
  • Last/EUR-palle: Maks. 750kg

 

Resultatet

"Iittala’s stærke tro på godt design og funktionalitet var nøglen til projektets succes. At bringe Kasten på banen for at kortlægge pladsbehovene før byggefasen var inspirerende. Strategien med at designe distributionscentret indefra og ud var midlet til et lager, der er langt mere effektivt og sikkert end noget tidligere lager nogensinde har været."

Om Iittala

Iittalas rødder går tilbage til 1881, hvor en glasfabrik blev grundlagt i en finsk landsby af samme navn. I sine tidlige år producerede Iittala blæste, pressede, polerede, lakerede og ætset glas efter kontinentale modeller. I begyndelsen af det 20. århundrede blev middagsservice dekoreret med forskellige ornamenter. Iittala var blandt de første virksomheder til at foretage overgangen fra dekorativt middagsservice til funktionelle og æstetiske objekter præget af progressivt skandinavisk design. www.Iittala.com