Skip to main content

Constructor har den perfekte opskrift på øget lagerkapacitet og bedre effektivitet

Navn: Santa Maria
By: Kungsbacka, Sverige
Produkter leveret: Shuttle system, Smalgangs pallereoler

Baggrund

Santa Maria indgår i den finske fødevarekoncern Paulig Group, der i dag er Nordeuropas største næringsmiddelselskab med 900 ansatte fordelt på 13 lande. Virksomheden importerer krydderier og smagsstoffer fra hele verden, og distribuerer til kunder i hele Skandinavien og Baltikum. Da Santa Maria byggede nyt distributionscenter i Kungsbacka havde de brug for forskellige lagerløsninger til hver lager- og håndteringszone, i alt var der behov for 30 000 pallepladser.

Constructor's løsning

Smalgångslager - Santa Maria, SverigeDistributionscentralen er inddelt i forskellige zoner: ind-/udlevering, bufferlager, pluk- og råvarelager. Hver zone havde behov for sit eget unikke pallesystem for at opnå den højeste effektivitet og bedste lagerlogistik. På bufferlagret blev der installeret et 12 m højt smalgangslager med 19.000 pallepladser, for at udnytte den tilgængelige plads fuldt ud.

Lagret håndteres med 4 smalgangstrucks der henter/lagrer paller fra terminalpladserne på reolens endegavle.

Santa Maria, Sweden - Shuttle


Pluklagret er udstyret med standard pallereoler med bufferlager på de øverste niveauer - en løsning, der tilgodeser både pluk og behovet for opbevaring.

På råvarelagret blev der installeret et Shuttle system med en lagerkapacitet på 1008–1386 pallepladser, afhængig af pallestørrelse. De to shuttler henter og bringer paller efter LIFO (Last-In, First-Out) princippet. 

Vi har anvendt Shuttle i mere end 20 år og systemet er meget velegnet til vores håndteringsmetode. Vi kan f.eks. tage imod 2 containere med sort peber, som vi opbevarer i systemet indtil de skal anvendes. Der er ingen behov for pluk i denne periode, og da er Shuttle systemet perfekt. Vi sparer desuden plads med en Shuttle installation i forhold til standard pallereoler”, fortæller Björn Zelander,  Santa Maria.

Om Santa Maria

I begyndelsen af 1900-tallet var Nordfalks en lille kryddeributik i Gøteborg. I dag er Santa Maria den største næringsmiddelvirksomhed i Nordeuropa, med ca. 900 ansatte. Virksomheden er en del af den finske fødevarekoncern Paulig Group.

www.santamaria.se