Skip to main content

Facts om nye kontra brugte pallereoler

I en verden med fokus på bæredygtighed, hvor vi opfordres til at genbruge, giver det mening at købe brugte pallereoler. Eller gør det?

Før du køber brugte pallereoler, er det værd at opveje fordele og ulemper i forhold til nye. Her er nogle vigtige parametre:

Sikkerhed

SikkerhedLagermiljøet er et såkaldt risikomiljø, der involverer mennesker og maskiner, f.eks. tunge gaffeltrucks.

Derfor er sikkerhed altafgørende, og hvis du overvejer at købe brugte pallereoler, bør du sikre dig at reolerne er grundigt undersøgt af en sagkyndig.

Først og fremmest er det vigtigt at tjekke om der er nogen skader eller mangler. Selv en skade der kan virke ubetydelig, kan få omfattende konsekvenser.

Formålet med undersøgelsen er at sikre at pallereolerne er fuldt funktionsdygtige og kan klare belastningen fra paller, der kan være tunge.

Historik

HistorikEn ulempe ved at investere i brugte pallereoler er at du måske ikke kender reolernes historik. Med nye pallereoler, der kommer direkte fra producenten, kan du være sikker på at den overholder alle gældende normer og krav. Den leveres med korrekte beslag og tilbehør – det giver komplet arbejdsro.

Brugte pallereoler kommer imidlertid ikke nødvendigvis med samme garanti. Og sælger er heller ikke nødvendigvis den første ejer af pallereolerne. De har måske været opstillet på forskellige steder gennem årene, og er nu ved at være i slutningen af deres levetid.

Andre spørgsmål man kan stille er: Har de været udsat for påkørsler gennem tid, er de blevet vedligeholdt? Ved pallereoler gælder reglen om ”alle bække små ..”, for det der kan se ud som et lille bump, kan i virkeligheden være en række af bump. Og så kan det næste bump være kritisk og betyde at reolen falder sammen.

Garanti

Med nye pallereoler følger altid en garanti fra producenten. Det betyder at du er sikret, hvis der skulle opstå nogen problemer.

Hvis f.eks. reolen har en fabrikationsfejl el.lign., vil du være berettiget til en erstatning eller reparation.

Med brugte pallereoler har du ikke samme sikkerhed.

Evt. omkostninger til reparation eller udskiftning vil sandsynligvis falde tilbage til dig selv.

Supplement

Dette punkt er ret vigtigt. For hvis du har brug for at reparere reolerne, og den er udgået, kan du have store udfordringer i at finde dele til reparationer.

Reoleftersyn

ReoleftersynFør du køber brugte pallereoler, skal du tjekke dem for tegn på slitage og skader.

Hvis du ser blot et af følgende, skal du genoverveje indkøbet: Løse dele, manglende understøtning, rustne dele, bøjede stag, dårlig svejsning, mix af dele fra forskellige leverandører.

Det kan være en god ide at lade en sagkyndig gennemgå de brugte pallereoler og komme tilbage med en fuld rapport, før du køber reolerne. Nogle fejl og mangler kan let udbedres, andre er så alvorlige at du bør afstå fra købet.

Værdi for pengene

Værdi for pengeneI udgangspunktet koster brugte pallereoler mindre end nye. Men for at få det rigtige regnestykke skal alle elementer med. De nye pallereoler kommer med en garanti fra producenten, og de har en længere holdbarhed end de brugte.

De brugte pallereoler kan have småskader som hurtigt viser sig at være alvorlige.

Det koster nedetid og udgifter til reparation. Så de penge der spares ved indkøbet, kan vise sig at være dyrt tjente.

Andre nyheder
Seneste nyheder